Som adminslette passord lagret i Google Chrome - Slett, rediger, vis

I den neste opplæringen skal vi se hvordan adminIstra passord lagret i Google Chrome. Hvordan slette alle lagrede passord, hvordan deaktivere din personlige Google-konto i Chrome og hvordan vi kan se lagrede passord i Chrome.

Lagring av passord i nettleseren er den enkleste autentiseringsmetoden når du går inn i nettbutikker, fora, nettsteder for å betale strømregninger eller andre nettapplikasjoner hvor vi må autentisere med brukernavn og passord. Nesten alle nettlesere kommer med Password Manager integrert, og Google Chrome er intet unntak.

I Google Chrome kan vi ha to grunnleggende scenarier når det gjelder lagrede nettleserpassord.

Som adminvi lagrer passord som er lagret i Google Chrome når vi har en Google-konto synkronisert i nettleseren

Google lar oss synkronisere alle viktige nettsurffunksjoner i Chrome. Fra søkehistorikk, bokmerker, utvidelser, temaer til passord.

Til vi ser passordene lagret i Chrome når vi har en Google-konto synkronisert i nettleseren, går vi til ikonet øverst til høyre, og klikker på “Sync is on”.

Som adminvi lagrer passord som er lagret i Google Chrome
Chrome-synkronisering

På siden for synkroniseringsinnstillinger har vi muligheten til å se og til adminvi sletter det som er synkronisert i Chrome. Eller slutte å synkronisere og slette alle lagrede passord, bokmerker, utvidelser, nettleserhistorikk og mer.

I "Administrer det du synkroniserer"Vi ser hvilke data som er synkronisert i Chrome.

Administrer det du synkroniserer
Administrer det du synkroniserer

Fra listen kan vi velge å synkronisere alle data, innstillinger og temaer, eller vi kan velge fortrinnsvis.

Administrer det du synkroniserer
Administrer det du synkroniserer

På venstre sidefelt, kl Autofill vi kan se passord som er lagret i Chrome, slette dem eller endre dem.

Autofyll passord
Autofyll passord

Den "PasswordsListen over kontoer med passord (legitimasjon) lagret i Google Chrome vises. Eventuelle endringer i denne passordlisten vil bli gjort automatisk på alle enheter der du har Google-kontoen din synkronisert med Chrome.

Chrome lagrede passord
Chrome lagrede passord

Med et enkelt klikk på "øye"-tegnet kan vi se det lagrede passordet, og på menyen med de tre punktene vertikalt har vi muligheten til å kopiereå edit eller vi sletter et lagret ord.

Administrer lagret passord i Chrome
Administrer lagret passord i Chrome

Hvordan kan vi adminRegistrer passord lagret i Google Chrome online

Hvis vi er i scenariet ovenfor, der Chrome-nettleseren din er synkronisert med Google-kontoen din, kan nettsted- og app-passord være adminstratifisert og fra Google Password Manager. Bare klikk på pilen ved siden av nettstedet som vi ønsker å endre for å slette passordet.

Google Password Manager
Google Password Manager

Passordbehandlingsendringer vil skje på alle enheter der Google-kontoen er synkronisert.

Slik sletter du alle passord, nettleserlogg, bokmerker og preferanser i Google Chrome

Hvis vi er i scenariet der andre mennesker har tilgang til datamaskinen vår og vi ikke vil at de skal ha tilgang til våre konfidensielle data lagret i Chrome, kan vi slutte å synkronisere og slette absolutt alle lagrede data som tilhører Google-kontoen vår. Disse vil fortsatt være tilgjengelige både online og på andre enheter der vi har en synkronisert Google-konto. De vil kun bli slettet lokalt.

Det første trinnet er å gå til synkroniseringsinnstillingene (første bilde i artikkelen), og klikk deretter på "Slå av".

Stopp synkronisering med Google Chrome
Stopp synkronisering med Google Chrome

Merk av for alternativet "Slett bokmerker, historikk, passord og mer fra denne enheten", Klikk deretter" Slå av ".

Slå av synkronisering og personalisering
Slå av synkronisering og personalisering

På denne måten sletter vi absolutt all data om nettsurfingen vår.

Som adminvi lagrer passord som er lagret i Google Chrome når vi ikke har en Google-konto synkronisert i nettleseren

Passord, nettleserlogg, bokmerker, informasjonskapsler og andre nettleserelementer kan lagres i Google Chrome selv om det ikke er synkronisert med en Google-konto. Ulempene med ikke-synkronisert Chrome er mange. Du vil ikke kunne få tilgang til passord som er lagret i den asynkrone nettleseren fra en annen enhet, og heller ikke nettlesingsloggen, bokmerkene, utvidelsene, temaene eller andre preferanser.

Når vi autentiserer på et nettsted, har vi muligheten til å lagre legitimasjon i nettleseren. Nettadresse, brukernavn og passord.

Lagre passord i Google Chrome
Lagre passord i Google Chrome

Når passordet er lagret, kan det vises, slettes eller redigeres fra “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Lagrede passord
Lagrede passord

Jeg vet ikke hvordan det er Windows, men på Mac, etter å ha klikket på "øye"-tegnet eller redigert passord, må systembrukerens passord angis. Passord kan ikke nås uten dette passordet. Et ganske godt beskyttelsestiltak, i scenariet der noen andre ville komme til oss på PC-en og i et øyeblikks uoppmerksomhet kunne prøve å se de lagrede passordene.

Lidenskapelig om teknologi, jeg liker å teste og skrive opplæringsprogrammer om operativsystemer macOS, Linux, Windows, Om WordPress, WooCommerce og konfigurer LEMP webservere (Linux, NGINX, MySQL og PHP). jeg skriver videre StealthSettings.com siden 2006, og noen år senere begynte jeg å skrive på iHowTo.Tips tutorials og nyheter om enheter i økosystemet. Apple: iPhone, iPad, Apple Se, HomePod, iMac, MacBook, AirPods og tilbehør.

Legg igjen en kommentar